Dilemma

En nog een. Een klant. Of ten minste dat dacht ik. Met een semi-collega’tje aan de praat over mijn eerste klant, toen ze zei dat haar man ook wel mijn klant wilde worden. Ik begon al jip-pie! te denken. Maar toen overviel een duistere gedachte mij. De man van mijn semi-collega wil namelijk een website voor zijn praktijk in… magnetiseren. Nou, wat een dilemma idd zult U denken. Rood of blauw, noord of zuid. Nu is misschien niet iedereen zo’n ‘biblethumpin fool’, maar zo heeft deze magnetiseur mij uitgelegd; magnetisme is genezing door een hogere *ongedefinieerde* macht. Welke? Ik weet het niet. En hij ook niet. Maar hij weet iig wel dat het niet die ene Grote Macht van de Katolieken is.

Ook al betreft het de helft van mijn klanten; toch kan ik dit niet doen. Ik kan iemand die mensen door onbekende machten geneest niet ondersteunen. Wel in zijn leven en wandel, maar niet in zijn handel. Het is een schat van een vent, begrijp me goed. Heeft absoluut het beste met iedereen voor, maar ik ben toch bang hier de lijn te moeten trekken.

Omdat dit mijn tweede post is wil ik de schop er even wat dieper inzetten en een al iets langer woekerend dilemma naar boven halen.

Als wij (ik richt me even tot het kleine westerse christelijke wereldje) echt geloven

1. Dat onze God een levende God is en
2. Dat onze God geneest

zouden wij ons dan niet veel meer moeten verdiepen in Reiki, magnetisme, healing sessies (bijv. door muziek), etc. etc.? Met andere woorden; zouden wij niet minder bag moeten zijn onze handen vuil te maken aan het bovennatuurlijke en proberen te ontdekken welke machten en krachten van God komen?

De opleiding die mijn ex-potentiele-klant deed is een officieel erkende opleiding met alles erop en eraan, waar de macht die de genezing mogelijk maakt buiten beschouwing wordt gehouden. Kunnen wij als christenen niet ook uitzoeken of we voor zo’n opleiding in aanmerking komen en daar in Christus naar toe gaan? Ons beschikbaar stellen als heelmeesters in Hem?

Dit is echt een dilemma want: houd U verre van dit soort praktijken vs. gij zult grotere dingen doen dan Ik. En: gij geheel anders vs. sta op en loop.

Genezing en gezondheid zijn niet het hoogste goed. Zelfs geluk niet. Quote: “Even the river must flow upstream sometimes.” Zita Swoon.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply