Waarom?

De wereld zit gek in elkaar. Soms vraag ik me bijvoorbeeld af waarom een lift die tussen slechts twee verdiepingen kan bewegen meer dan één knop heeft. Of waarom er op een verfpot zowel staat dat deze in één laag dekkend is èn na hoeveel uur de verf overschilderbaar is.

Maar ook minder wiskundige misstanden struikel ik over. Wat eten koeien van kaas die geen graskaas mag heten? En nu we het toch over koeien hebben: is het gekker dat een mens mensenmelk drinkt of dat een mens koeienmelk drinkt? Of, nu minder biologisch en meer natuurkundig: wat mankeert mensen die een zeef, vergiet of koffiefilter ondersteboven in de vaatwasser zetten?

Dan (a)sociaal. Een ongeadresseerd foldertje van de SP in mijn nee-nee brievenbus. Met o.a. de tekst: “We gaan verstandiger om met dieren, natuur, milieu en onze leefomgeving.” Verstandiger dan wie dan?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Waarom?

  1. marion says:

    Hihi, van deze wijsneuzerige wereldvisie werd ik helemaal vrolijk!
    Ga zo door en publiceer dat Witte Huis nou eens man!

  2. martijn says:

    Marion, bij deze.
    Dank je wel!

Leave a Reply