Ver

Petrus verloochende Jezus drie keer. Maar achteraf vroeg Jezus niet: heb je gezondigd? Hij vroeg: heb je me lief. Als wij zondigen komt dat in wezen ook neer op Jezus verloochenen. Maar als we Jezus dan ontmoeten vraagt hij niet: heb je gezondigd? Maar: heb je me lief.
Ja maar…
Als je iemand lief hebt verandert dat je toch? Het doet toch iets met je? Jezus liefhebben vraagt toch een revolutie in je leven? Ommekeer?
Ja
“Waarachtig, ik verzeker je: toen je jong was deed je zelf je gordel om en ging je waarheen je wilde, maar wanneer je oud wordt zal een ander je handen grijpen, je je gordel omdoen en je brengen waar je niet naartoe wilt.”

Airco in een auto. De zon op je huid: je voelt de hitte en de kou. Ze heffen elkaar niet op; je hebt last van beiden. Dubai is een stad met zo’n airco. De glans ende ellende die nodig is die glans te realiseren heffen elkaar niet op: beiden worden brengen ze weinig goeds voort. Mensen die het land gezet worden als ze niet meer nodig zijn. Binnen een maand na verloop van een arbeidscontract. Vliegticket boeken, Verhuizen, emigreren, binnen 30 dagen. De taxichauffeurs dragen een 3-delig pak, maar hebben een baan zonder status of uitzicht.

Wat ik me nog bedacht over de sjeik look-alikes hier: waarom dragen ze van die rare kleren?? En toen: dat moeten ze vast ook over mij denken. Waarom draagt die kerel niet gewoon een makkelijke, witte jurk? Waar is zijn hoofdlap; heeft hij geen zelfrespect?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply