Brainstorm

De twee belangrijkste dingen in het leven zijn liefde en de dood. Want bijna alle liedjes gaan over de liefde en bijna alle boeken over moord. Kort door de bocht? Ho ho; dit is een brainstorm; daarbij wordt geen commentaar verwacht. Liefde en de dood dus. Die twee komen elkaar tegen in Hooglied 8; iets als: de liefde is sterk als de dood. In de (al-)oud testamenische periode had men het niet zo op de dood, omdat de gelovigen van toen nog dachten dat je na je leven naar een soort grijze, saaie Hades ging en de Athe�sten nog dat het gewoon overging. Afgelopen; klaar.

En dan komt de hoogliedschrijver er opeens tussen met; ehm: ideetje: de liefde die is minstens net zo sterk hoor. Hoe schoon!

Als God zijn invasie niet bij Abraham zou zijn begonnen maar anno 2006, dan had hij een stel koene gasten voor zich laten bloggen denk ik. Want laten we wel wezen; de Bijbel is ook een soort groot blog-boek, waarin honderden hun verhaal delen. Waaronder dus de wijze en revolutionaire Salomo.

“Het universum is groter dan de mens, omdat het de mens verplettert. De mens is groter dan het universum, omdat het universum niet weet dat ze de mens verplettert.” (erg) vrij naar Pascal

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply